Buy Now Pay Later Magyarországon

Buy Now Pay Later

Tekintve, hogy IzzyPay Zrt. az első BNPL szolgáltató Magyarországon, egy rövid cikkben elmagyarázzuk a BNPL szolgáltatások lényegét és azt, hogy miben különbözik a hagyományos fizetési módoktól.

A Buy Now, Pay Later (BNPL) a rövid távú finanszírozás egy olyan típusa, amely lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy vásároljanak, és azokat egy későbbi időpontban fizessék ki.

A hitelkártyákkal ellentétben a BNPL szolgáltatások sok esetben nem számítanak fel kamatot.

A BNPL-szolgáltatást igénybevevők olyan online vásárlók számára is megkönnyítheti a vásárlást, akik nem rendelkeznek hitelkártyával, vagy nem szeretnének hitelkártyát használni.

A BNPL-szolgáltatások nem minősülnek hitelnyújtónak, ezért nincs olyan igénylési folyamatuk, mint a hitelkártyáknak. A jóváhagyási folyamat rendkívül egyszerű – ha igénybe kíván venni egy BNPL-szolgáltatást, csak néhány adatot kell megadnia, és vásárolhat.

A vásárlók azért részesítik előnyben a Buy Now, Pay Later szolgáltatásokat a hitelkártyákkal szemben, mert egyszerűbb a fizetés (45%), illetve nagyobb a rugalmasság a hitelkártyákhoz képest (44%); a szolgáltatások nem kínálnak kamatot (36%) és a jóváhagyási folyamat egyszerű (33%).

Összefoglalva, a BNPL kiváló lehetőség azok számára, akik kiszemeltek egy vagy több terméket egy webáruház kínálatából, de nem szeretnék online használni a hitelkártyájukat, vagy azután fizetnének inkább, miután kézhezvették, kibontották a csomagot, kipróbálták, felpróbáltak a vásárol terméke(ke)t. Megfelelő használat esetén rendkívül hatékony és kényelmes módja lehet a fizetésnek.

Ha tetszik, oszd meg hírünket!

Share on facebook
Facebook
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter

Cikk ajánló

Friss hírek